Kiekviename name reikalinga pjaustymo lenta daržovėms, mėsai, ar dar kokiam maisto produktui. Dauguma ją tiesiog nusiperka prekybos centre, ir tai dažniausiai eilinis plastmasės gabalas. Bet mes taip nesielgsime.
Pirmiausia paruošiame kontrastingos medienos ruošinius. Kokio dydžio pjaustymo lenta turi būti ? Tai jūsų sprendimas, norint pasiekti geresnį efektą patartina naudotis konstrastingų atspalvių mediena. Derinant įvairaus dydžio ir storio medinius pagaliukus, pasiekiams norimas raštas. Mano atveju aš turėjau tik uosį ir labai nedidelį gabaliuką raudonmedžio.
Gerai sutepame klijais atspariais drėgmei ir surenkame skydą.
Nepamirštame viską gerai suspausti spaustais, tik taip galima pasiekti gerą kokybę.
Dar kartą viską gerai išlyginiame, bei apdirbame kraštus tiesine freza. Šio punkto gali ir nereikėti, jei jūsų turimas pjūklas pjauna kokybiškai.
Ir vėl viską gerai sutepus klijais suspaudžiame spaustais.
Taip gaunamas galutinis pjaustymo lentos vaizdas. Geru pjūklu apipjauname lentos kraštus.
Frezavimo stalo ir frezoų pagalba apdirbamos visos pjaustymo lentos kraštinės, bei išpjaunama vieta dubeniui. Pasidarome papildomas pjaustymos lentos kojeles.
Viską kruopščiai nušlifavus, visas pjaustymo lentos paviršius ir kojos impregnuojamos natūraliu aliejumi, mano atveju tai buvo šalto spausdimo kanapių aliejus.
Papildomos kojelės pjaustymo lentos apačioje leidžia pakišti gan aukštą dubenėlį ir pjaustymo metu viską sumesti į jį.